Taniej w sklepach stacjonarnych AMW

16 czerwca 2020

Od wtorku 16 czerwca br. AMW rusza z promocją na wybrane produkty w swoich sklepach stacjonarnych. W niższych cenach kupimy: zestawy szczotek do konserwacji obuwia, torby brezentowe przypominające kultowe plecaki-kostki oraz komplety dresów popularnie nazywanych „ferdkami”. Promocja potrwa 30 czerwca br. lub do wyczerpania zapasów w poszczególnych sklepach. Zyski ze sprzedaży Agencja tradycyjnie przekaże na Fundusz Modernizacji Sił Zbrojnych.

Każdy powód jest dobry, żeby zrobić zakupy w Agencji Mienia Wojskowego, ale niektóre powody są jeszcze lepsze. Zwłaszcza, kiedy na horyzoncie pojawia się okazja do zaoszczędzenia kilku złotych. Ceny w poszczególnych punktach sprzedaży mogą się różnić, ponieważ powojskowy asortyment występuje w dwóch kategoriach (I lub II) oraz w różnym stanie (dobry lub bardzo dobry). Pewne jest jednak, że od dziś przez najbliższe dwa tygodnie w sklepach stacjonarnych AMW, które wznowiły już swoją działalność po przerwie, mniej zapłacimy za trzy wybrane produkty.

Jednym z nich jest kultowa torba brezentowa. Do jej zakupu Agencja zachęca w następujący sposób: Brezentowa torba na wyposażenie przypominająca kultowy plecak-kostkę. Choć ma swoje lata, to świetnie sprawdzi się też w czasach wszechobecnych gołych kostek. Przyda się podczas niezobowiązującej wyprawy do lasu, jak i w czasie śmigania po mieście. A kiedy trzeba doda Twojej stylówce militarnego sznytu. Torbę najtaniej kupimy w Olsztynie i Warszawie, gdzie trzeba będzie wyłożyć za nią zaledwie 6 zł.

Promocja objęła też komplety dresów wz. 502 popularnie nazywane „ferdkami”. Za bluzę i spodnie w kolorze khaki w większości punktów stacjonarnych Agencji zapłacimy 18 zł. O zaletach i uniwersalności tych dresów możemy dowiedzieć się z opisu dostępnego na stronie e-sklepu AMW: Zgrzebna (nie tylko dzięki wełnie zgrzebnej) wojskowa bluza i spodnie od dresu gotowe na wszystko. Zrobisz w nich nie tylko masę i rzeźbę, ale całą masę rzeczy. Doskonale sprawdzą się w wersji „no logo” i  bez problemu wezmą na klatę, albo i na plecy pomysły nowego właściciela. Zarówno dla tych, co lubią na sportowo, jak i tych, którzy szukają nietypowego streetwearu.

Mniej wydamy też na słynący ze swojej wytrzymałości zestaw do konserwacji obuwia składający się z drewnianych szczotek: twardej i miękkiej oraz mazaka do butów. Nawet jeśli nie planujemy na razie wielkiego pastowania butów, warto pomyśleć o nabyciu tego zestawu jeszcze przed nadejściem jesieni. Zdaniem Agencji ta oferta to złoty interes i to nie tylko ze względu na cenę, ale i na rzucające się w oczy efekty: Nie wszystko złoto, co się świeci. Czasem mogą to być buty, wypucowane zestawem przyborów […]. Trzy szczotki  zapakowane w solidnie wykonany, ale i stylowy worek w wojskowym kamuflażu. Warto kupić choćby dla niego. W większości agencyjnych placówek jego cena promocyjna to 9 zł.

Oprócz promocyjnego asortymentu w sklepach AMW znajdziemy też ubrania i sprzęt, których nie potrzebuje już polska armia. Od wojskowych klasyków jak bechatki, czyli kurtki polowe wz.93, mundury, kombinezony pilota, berety, hełmy, czapki rogatywki przez solidne wojskowe buty, kurtki wyjściowe i oficerskie wiatrówki, lampy naftowe, manierki, menażki, aż po termosy plecakowe o pojemności 12 litrów i porcelanowe cukiernice.

Planując wizytę w sklepie AMW warto pamiętać o ograniczeniach sanitarnych: zasłanianiu twarzy, dezynfekcji rąk oraz używania jednorazowych rękawiczek dostępnych w każdym sklepie. W trosce o bezpieczeństwo i zdrowie klientów nie można korzystać przymierzalni. Agencja dba o regularną dezynfekcję blatów, półek, klamek, terminali płatniczych czy szyb oddzielających kasy, a obsługa sklepu wyposażona jest w maseczki lub przyłbice oraz rękawiczki.

Pełna oferta wraz z cennikiem poszczególnych punktów stacjonarnych jest dostępna na stronie www.amw.com.pl w zakładce „Uzbrojenie i sprzęt wojskowy/Sprzęt wojskowy/Sprzedaż bezprzetargowa”. Reaktywowany sklep w Warszawie przy ul. Grójeckiej 78 jest czynny od wtorku do piątku w godzinach 11:00-17:00. Placówka w Poznaniu zaprasza na zakupy we wtorki i czwartki od 11:00 do 15:30 oraz w środy między 9:00 a 15:00. W Bydgoszczy i Gdyni wojskową odzież i sprzęt kupimy we wtorki i w czwartki od 12:00 do 15:30, a w środy odpowiednio od 9:00 do 13:00 i od 9:00 do 15:00. W Krakowie przez cały tydzień (poniedziałek 12:00-15:00, wtorek i czwartek 12:00-17:30, środa i piątek 9:00-15:00). A w Lublinie i Olsztynie we wtorki oraz czwartki. W lubelskiej placówce od 12:00 do 16:00, a w olsztyńskiej od 9:00 do 13:00. Wrocławski i szczeciński sklep AMW można odwiedzić od wtorku do czwartku w godzinach 9:00-14:00.

Powojskowy sprzęt i ubrania można kupić też na stronie  www.sklep.amw.com.pl . Środki uzyskane ze sprzedaży internetowej, podobnie jak pozostałe zyski pochodzące z zagospodarowania powojskowego sprzętu Agencja przekazuje na Fundusz Modernizacji Sił Zbrojnych RP. Od początku funkcjonowania AMW zasiliła fundusz kwotą blisko 2 mld złotych.