AMW w Krakowie znów sprzedaje. W ofercie łodzie, zbiorniki i złom

16 października 2020

22 października br. krakowski oddział Agencji Mienia Wojskowego zorganizuje przetarg pisemny na sprzedaż wycofanego z wojska sprzętu, odpadów i złomu.  W ofercie znajdziemy m.in.: łodzie motorowe na przyczepach, podnośnik widłowy, zbiorniki transportowe czy betoniarki. A na przedsiębiorców z branży recyklingowej czekają pakiety metalowego złomu, zużytych urządzeń elektronicznych czy przepracowanych olejów i płynów eksploatacyjnych. Zyski ze sprzedaży Agencja przekaże na Fundusz Modernizacji Sił Zbrojnych.

W październikowym przetargu organizowanym przez krakowski oddział AMW wystawiła na sprzedaż 47 pozycji przetargowych. Najciekawsze z nich to trzy motorówki, w tym dwie łodzie sportis MC-4500, które mają za sobą służbę w jednostkach policji. Każda z nich sprzedawana jest razem z przyczepą, a cena wywoławcza wynosi 10 tys. zł za sztukę. Wśród nietypowego sprzętu, który trafił na krakowski przetarg, znajdziemy też rozjazd kolejowy wyceniony na 4 tys. zł.

W Krakowie do kupienia są również trzy pakiety sprzętu mps, pompy, zbiorniki, kanistry czy pojemniki. Za najdroższy trzeba będzie zapłacić co najmniej 1 tys. zł.  Na nabywców czekają też: terenowy podnośnik widłowy GP-200T o udźwigu 2 ton (9 tys. zł), pięć elastycznych zbiorników transportowych (300- 400 zł), działko wodno-pianowe ALCO EL376 (1,7 tys. zł),  zestaw z dwoma betoniarkami (350 zł) oraz szlifierka stołowa (200 zł). Wszystkich tych, którzy już myślą o zimie zainteresować może pozycja nr 6, czyli pług do odśnieżania (300 zł).

Krakowski oddział AMW tradycyjnie przygotował też ofertę dla firm z branży recyklingowej. Na sprzedaż wystawiono 22 pozycje. Część stanowi różnego rodzaju złom metali żelaznych i nieżelaznych, a pozostałe to m.in. przepracowane płyny, oleje i smary, zużyte akumulatory i baterie czy urządzenia elektryczne i elektroniczne.

Warunkiem przystąpienia do przetargu jest wpłata wadium w wysokości 10% ceny wywoławczej na wybrane pozycje przetargowe oraz złożenie pisemnej oferty. Wadium należy wpłacić przelewem na konto Agencji Mienia Wojskowego w Banku Gospodarstwa Krajowego O/Kraków, nr konta 83 1130 1150 0012 1243 8520 0020, podając w tytule przelewu nr i datę przetargu, nazwę oferenta oraz numery wybranych pozycji przetargowych.

Ofertę na specjalnym formularzu, należy złożyć (przesłać/doręczyć) w Biurze Obsługi Klienta w OR AMW w Krakowie, ul. Montelupich 3, w terminie do 22.10.2020 r. do godziny 11:30.

Szczegóły dotyczące przetargu zamieszczone są w ogłoszeniu dostępnym na stronie internetowej: www.amw.com.pl, w zakładce „Uzbrojenie i sprzęt wojskowy/Sprzęt wojskowy i wyposażenie/Sprzedaż przetargowa”.