Działka przy Kwidzyńskiej we Wrocławiu sprzedana. 7 mln zł na konto AMW

7 marca 2017

7 mln 70 tys. zł ze sprzedaży działki przy ul. Kwidzyńskiej we Wrocławiu zasili konto Agencji Mienia Wojskowego po podpisaniu akty notarialnego. Zwycięzcą przetargu, który 28 lutego br.  odbył się w siedzibie wrocławskiego oddziału regionalnego AMW zostali startujący razem lokalni przedsiębiorcy z branży deweloperskiej. Nowi właściciele planują komercjalizację terenów i przeznaczenie ich na działalność usługowo-magazynową. Zyski z transakcji pozwolą Agencji sfinansować kolejne inwestycje mieszkaniowe dla żołnierzy.

Niespełna godzina, jedno postąpienie i zwycięska oferta w wysokości 7 mln 70 tys. zł. Tak w wielkim skrócie wyglądał przetarg, który w ostatni dzień lutego zorganizował Oddział Regionalny AMW we Wrocławiu. Kandydatami na nabywcę terenu po dawnej bazie paliwowej zostali - firma Ara Nieruchomości „Grass” Sp. z o.o. oraz p .Ryszard Majka zajmujący się wyceną nieruchomości. Pięciohektarową działkę zamierzają wykorzystać - zgodnie z przeznaczeniem - na działalność gospodarczą. Na zakupionym terenie znajduje się naziemna i podziemna sieć instalacji technologicznej służącej do przesyłu paliw, fragment bocznicy kolejowej oraz basen portowy. W bezpośrednim otoczeniu zlokalizowana jest nowa zabudowa o charakterze usługowo-przemysłowym.

Atutem nieruchomości jest również lokalizacja i płynąca w pobliżu Odra. Korzystne położenie oraz bliska odległość głównych szlaków komunikacyjnych umożliwiają szybki i swobodny dostęp do wszystkich dzielnic miasta. A w odległości niespełna 700 m przebiega jeden z głównych ciągów komunikacyjnych Wrocławia – droga krajowa nr 98.

Jeszcze w marcu wrocławski oddział regionalny AMW wystawi na sprzedaż głównie mieszkania. Pod młotek trafią lokale w Jeleniej Górze, Legnicy, Strzegomiu, Prudniku, Opolu, Kędzierzynie Koźlu, Bolesławcu, Nysie i Strzelcach Opolskich. 21 marca pojawi się też szansa na zakup działki zabudowanej willą w Świerzawie. Nieruchomość, którą można przeznaczyć na usługi publiczne wyceniono na 270 tys. zł.

Aktualna ofertę nieruchomości dostępna jest na stronie www.amw.com.pl w zakładce „Nieruchomości”.