Dominik Zaremba zastępcą prezesa Agencji Mienia Wojskowego

1 kwietnia 2016

1 kwietnia br. minister obrony narodowej Antoni Macierewicz powołał Dominika Zarembę na stanowisko zastępcy prezesa Agencji Mienia Wojskowego. Obecnie kierownictwo Agencji Mienia Wojskowego ma trzyosobowy skład: pełniącym obowiązki prezesa jest Mateusz Mroz, który jest jednocześnie zastępcą prezesa Agencji, na stanowisku drugiego z wiceprezesów pozostaje Ilona Kowalska. Dominik Zaremba, dotychczasowy doradca prezesa Agencji, został po przejściu procedury konkursowej powołany przez ministra obrony narodowej na stanowisko jako trzeci z zastępców prezesa.

Dominik Zaremba jest prawnikiem, absolwentem Wydziału Prawa Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Ukończył także studia podyplomowe z zakresu rolnictwa w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz szereg specjalistycznych kursów i szkoleń.

W 2006 roku pracował w Centrum Obsługi Kancelarii Prezesa Rady Ministrów (COKPRM) w Biurze Kontroli Wewnętrznej i w Biurze Dyrektora COKPRM.

W latach 2006-2007 doświadczenie zawodowe zdobywał w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, gdzie doradzał kolejno: sekretarzowi stanu w KPRM, ministrowi - członkowi Rady Ministrów oraz wicepremierowi. Brał również udział w posiedzeniach Komitetu Stałego Rady Ministrów.

W 2007 r. pracował w gabinecie Marszałka Sejmu RP.  Następnie został szefem gabinetu politycznego ministra rolnictwa i rozwoju wsi.  W latach 2007-2008 był również członkiem rady nadzorczej jednej ze spółek Skarbu Państwa. W latach 2008 -2014 pracował w Agencji Rynku Rolnego.

Przed pracą w Agencji Mienia Wojskowego był dyrektorem biura posła do Parlamentu Europejskiego. Od grudnia 2015 r. był doradcą prezesa Agencji Mienia Wojskowego.