Pomoc dla bezdomnych - zbiórka dla Towarzystwa im. Św. Brata Alberta

23 grudnia 2010
Z okazji zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia, pracownicy wrocławskiego Oddziału Terenowego Agencji Mienia Wojskowego zorganizowali zbiórkę darów dla najbardziej potrzebujących. Za zebrane pieniądze kupiono 142 pary ciepłych rękawic i 40 chroniących przed mrozem szalokominiarek, które następnie zostały przekazane Towarzystwu im. Świętego Brata Alberta. Docelowo mają one trafić do paczek świątecznych, które w Wigilię otrzymają samotni i bezdomni podopieczni.

Okres Świąt Bożego Narodzenia jest zawsze szczególnym czasem dzielenia się z innymi.  To wsparcie jest też bardzo często oczekiwane w okresie zimowym, który jest dla bezdomnych i osób pozbawionych rodzin wyjątkowo trudny.
Dzień przed Wigilią, 23 grudnia br. pracownicy wrocławskiego Oddziału Terenowego Agencji Mienia Wojskowego zawieźli kupioną odzież do siedziby Towarzystwa Pomocy im. św. Brata Alberta we Wrocławiu. Mamy nadzieję, że ten drobny gest serca pozwoli przetrwać zimę najbardziej potrzebującym.