Specjalni goście na spotkaniu wigilijnym AMW

21 grudnia 2007

Przedstawienie jasełkowe przygotowane przez dzieci ze szkoły integracyjnej w Bydgoszczy uświetniło Spotkanie Wigilijne pracowników Agencji Mienia Wojskowego. Uczniowie Zespołu Szkół nr 19 z bydgoskich Wyżyn przyjechali do Warszawy na zaproszenie AMW.

Tegoroczne Spotkanie Wigilijne pracowników Agencji różniło się od poprzednich. Wzięli w nim udział nie tylko przedstawicieli współpracujących z nami jednostek Ministerstwa Obrony Narodowej i duszpasterstw Wojska Polskiego. Ogromną radość sprawiła nam wizyta dzieci z Bydgoszczy. Zaprosiliśmy na wycieczkę do Warszawy oraz na nasze spotkanie uczniów szkoły integracyjnej (Zespół Szkół nr 19 w Bydgoszczy). Dzięki uprzejmości pracowników Muzeum Powstania Warszawskiego nasi goście wzięli udział w specjalnie przygotowanej lekcji historycznej i obejrzeli niezwykłą ekspozycję. Przedstawienie jasełkowe zaprezentowane przez dzieci podczas naszego spotkania sprawiło, że uroczystość nabrała wyjątkowego charakteru. Święty Mikołaj, który odwiedził nas z tej okazji, przyniósł radość nie tylko najmłodszym. Mamy nadzieję, że dzieci wróciły do domu pełne dobrych wrażeń. Pracownicy AMW na pewno długo będą mile wspominać to spotkanie. Przypominają nam o nim aniołki, którymi zostaliśmy obdarowani przez dzieci.